ספרו לנו על הפרויקט שלכם
תנאים ייעודיים לחברות, אנשי מקצוע ומשרדי תכנון
ספרו לנו על הפרויקט שלכם
תנאים ייעודיים לחברות, אנשי מקצוע ומשרדי תכנון
״לא רציתי להתחיל מהצורה אלא מהתחושה״, אומרת Faye Toogood על Faces & Figures, שיתוף הפעולה הראשון שלה עם Mutina. לדבריה, שברי גוף עלו לאט: פנים, אוזן, פה, עין, פטמה, ״לא כייצוגים אלא כזיכרונות״. נקודת המוצא היא מפגש בין הגוף לחימר: החימר מקבל את המחווה, שומר את זכרה ומחזיר את סימן המגע. כך שפת הפיסול הופכת למערכת אדריכלית, ״נוכחות שקטה ואנושית מאוד״ בלשונה של Mutina.
מהניסויים האלה נולדו ארכיטיפים ולא דימויים: מודולים שחוזרים, מצטרפים ובונים קירות ונפחים. פני השטח גליים, לא סדירים ומעט שרוטים, והקצוות שומרים על אי־סימטריה, סדקים וחספוס, על קרמיקה מעוצבת מאיטליה מגרניט פורצלן לא מיושר בעובי 10 מ״מ. Mutina מגדירה זאת אסתטיקה של מלאכת יד שמושגת בתהליך תעשייתי, עם הביצועים הטכניים של גרניט פורצלן. כל אריח נראה כאילו עבר בין ידיים, אף שיצא מקו ייצור. בחדר הרחצה המיועד להנהלה הקירות יכולים לשאת את האלמנטים בתבליט, שמיועדים לחיפוי בלבד.
בבסיס עומדים Plain Tiles במידות 15×15, 15×30 ו־30×30 ס״מ, בצבעים Chalk, Sand, Clay ו־Mud, כל אחד בגימור Matt ובגימור Glossy. לצדם Figure במידה 20×30 ס״מ, שתי צורות אורגניות בגימור Matt; חמשת הנושאים Eyes, Ears, Mouths, Noses ו־Nipples, כולם בצבע Chalk ובתבליט גבוה; Face; ולבנת Body מטרקוטה בגוון Chalk או Cotto. ה־Glossy יורד לרצפה רק בבית מגורים, ואילו הנושאים, Face ו־Body נשארים על הקיר. La Mercanti מביאה ללקוח דוגמאות כדי שיגע במשטח בידיו לפני שהוא בוחר.
ציין את הגימורים שברצונך להעריך
Figure הוא אריח במידה 20×30 ס״מ שמגיע בשתי צורות אורגניות, וכשמשלבים אותן הרצפה או הקיר נעים בין דמות להפשטה. Plain Tiles, לעומתו, הם האריחים הישרים של הבסיס. שתי הצורות של Figure משתלבות זו בזו, ולכן המשטח אינו נקרא כרשת אחידה.
לבנת Body מידותיה 9.5 × 18.5 × 9 ס״מ, והיא עשויה טרקוטה לא מזוגגת בכבישה רטובה, בייצור ידני. בגלל העומק של 9 ס״מ היא בונה על הקיר נפח של ממש, ולא רק משטח דק, וכל לבנה שונה מעט מחברתה.
הגרסה Matt מתאימה גם לרצפה וגם לחיפוי קירות, ואין לה מגבלה של פנים המבנה: אפשר להוציא אותה החוצה. זו הגרסה שמאפשרת להמשיך את אותו אריח, באותו גוון, מחדר פנימי אל מרפסת או חצר צמודה.
בגרסה Matt נמדד DCOF 0.78, ובבדיקת המטוטלת לפי BS EN 16165 התקבלו 65 במצב יבש ו־60 במצב רטוב. הנתונים האלה שייכים לגרסה המט בלבד, ולא לגרסה המבריקה, ולכן הם רלוונטיים רק לרצפות שבהן נבחר Matt.
לא. הגרסה Glossy מותרת ברצפה רק בפנים, בבית מגורים. בחדר רחצה של משרד La Mercanti מציעה Matt על הרצפה, ומשאירה את ה־Glossy לקירות, שם הוא מותר גם בחוץ. כך נשמר הגוון בשני המשטחים.
המישק, הרובה והניקוי האחרון קובעים איך ייראו אריחי Faces & Figures אחרי ההתקנה. חמישה שלבים לפי סוג הרובה ולפי הגימור.
רוחב המישק ב־Faces & Figures הוא 4 מ״מ. כשמניחים מידה אחת בלבד הוא מומלץ, וכשמשלבים כמה מידות של אריחים באותו משטח הוא חובה. את הרוחב קובעים לפני תחילת המילוי, לא במהלכו.
ממלאים את המישקים בקטעים של 0.5 מ״ר בכל פעם, גם ברובה צמנטית וגם ברובה אפוקסית. העבודה בקטעים קטנים משאירה זמן להסיר שאריות רובה מפני האריח לפני שהן מתייבשות.
על אריחי Glossy משתמשים תמיד ברובה בעלת גרגר דק. ההנחיה נוגעת לכל המשטחים המבריקים של הקולקציה, ובכללם הנושאים בתבליט ו־Face בגימור Glossy, וגם Plain Tiles מבריקים שמשמשים רקע על הקיר.
אחרי רובה צמנטית מנקים בסוף העבודה בחומר חומצי מבופר, למשל Deterdek Pro של Fila במהילה של 1:5. זה הניקוי האחרון של האתר, לפני שהחדר נמסר לשימוש, ואחריו לא נשארת על האריחים שכבת רובה.
אם המישקים מולאו ברובה אפוקסית, הניקוי של סוף העבודה נעשה בחומר בסיסי, למשל Fila CR10. ההחלטה איזה חומר ניקוי לקנות נגזרת אפוא מסוג הרובה שנבחר בשלב הקודם.