מה עומד לנגד עיניך?
תנאים ייעודיים לחברות, אנשי מקצוע ומשרדי תכנון
מה עומד לנגד עיניך?
תנאים ייעודיים לחברות, אנשי מקצוע ומשרדי תכנון
האוויר בתוך se:cube של Sedus מתנהל בלי ידיים: חיישן נוכחות, חיישן טמפרטורה וחיישן CO2 מפעילים את האוורור, ומי שנכנס לשיחה לא צריך לחפש מתג. זהו אחד מתאי טלפון אקוסטיים של Sedus, והאוורור שלו עצמאי ממערכות הבניין.
ב-se:cube האוויר הצח נכנס מעל גוף התאורה, האוויר המשומש נשאב למטה דרך לוח הקיר ויוצא דרך המאווררים שמעל הקיר; הצינורות רחבים ומבודדים, ולכן הזרימה שקטה ובלי רוח מורגשת. Sedus מצהירה שבמידה S, עם מאווררים על 50%, כל האוויר מתחלף ב-43 שניות. הפחתת הקול באותה מידה היא 27 dB לפי DIN EN ISO 11957. מי שרוצה שליטה ידנית מוסיף מתג או מסך מגע, שניהם באופציה. מי שצריך משהו בסדר הגודל של חדרי ישיבות עובר ל-se:cube max: בלי בסיס, עם דלת שנפתחת פנימה, אוויר צח מהרצפה ואוויר משומש שיוצא מהתקרה.
לפי גודל: S של 1.5 מ״ר לאדם אחד, גם בתצורת WebCon עם שולחן מתכוונן 680-1180 מ״מ ואור עקיף על הפנים; XM החדשה של 2 מ״ר לשניים, בתצורת Diner עם ספות מובנות; M של 3 מ״ר עד ארבעה; L של 6.25 מ״ר עד שישה. במשפחת se:cube max: S של 9 מ״ר עד ארבעה, M של 12 מ״ר עד שישה, L של 16 מ״ר עד שמונה. La Mercanti בודקת עם מנהל המשרד היכן הקובייה תעמוד, ורק אז מציעה מידה.
ציין את הגימורים שברצונך להעריך
מסך המגע הוא אופציה בגודל 7 אינץ׳. הוא מציג תאריך, שעה ואיכות אוויר, ומאפשר לבחור תצורות שמורות. עדכון הקושחה נעשה בדיסק און קי USB-C, ואת ההגדרות אפשר להעביר מקובייה לקובייה. במשרד עם כמה יחידות זה חוסך הרבה: מכוונים פעם אחת, ואותה התנהגות עוברת לכל השאר, בלי לעבור תא אחר תא.
בסיס התאורה ב-se:cube הוא פאנל LED בתקרה, שנדלק בכניסה בגוון ניטרלי של 4000 K. בקרת HCL היא אופציה: היא משנה את גוון האור בשבע דרגות, בין 2700 ל-6500 K, ועוקבת אחרי אור היום. עמעום הוא אופציה נפרדת. לתא שמשמש לשיחות קצרות האור הקבוע מספיק; ביחידה שבה עובדים שעות ארוכות, כדאי לשקול את ההבדל הזה עוד לפני שסוגרים את התצורה.
se:cube מורכב בתוך 4 עד 6 שעות, ואילו se:cube max דורש יום וחצי עד יומיים. משמעות הדבר היא שאת הראשון אפשר לתכנן ליום עבודה אחד, בעוד שהשני מצריך לתאם שטח פנוי ליותר מיום. גובה החדר המינימלי גדול מגובה המוצר, 2.4 מטר: 2.6 מטר ו-2.8 מטר בהתאמה. על כן נוח למדוד את הנקודה המדויקת עוד לפני שקובעים תאריך.
כן. לוחות הכתיבה שעל הקירות החיצוניים של se:cube הם פאנלים שמתחלפים, ובמידה L מדובר בשני פאנלים של כמטר על 2.2 מטר. הלוח מכסה את כל שטח הפאנל וכותבים עליו ישירות, ושאר הקיר החיצוני נשאר במלמין לבן או באחד מ-16 צבעים. ביחידות שעומדות בחלל פתוח, כדאי לחשוב גם איזה צד של הקובייה יראו העוברים ושבים.
ל-se:cube יש זרוע מסך באופציה והכנה נסתרת למסך, וב-XM יש באופציה הכנה למסך על הקיר שמעל השולחן. ב-se:cube max המסך נתלה על הקיר הטכני הסגור, שבו נמצאים גם האוורור והחיבורים; כשיש מסך נוספים שם שני שקעים לשני השקעים והשקע USB שקיימים ממילא. לכן ההחלטה על מסך שייכת לשלב התצורה, ולא ליום שאחרי ההתקנה.
חמישה שלבים לקביעת המראה של se:cube: הקירות החיצוניים, הקירות הפנימיים, משטח העבודה, השטיח, ובסוף ערכה שמחברת הכול. בכל שלב מחליטים דבר אחד בלבד ועוברים הלאה.
מתחילים מהחוץ, כי זה מה שהמשרד יראה כל יום. ב-se:cube המלמין הלבן הבהיר הוא ברירת המחדל, ויש 16 צבעים נוספים, וגם גימור לכה. פרופילי הדלת עשויים אלומיניום בגוון גרפיט מט. כדאי לחשוב על הצבע מול הקירות והרצפה שכבר קיימים במשרד, ובאור של אחר הצהריים.
בפנים, ברירת המחדל היא הבד Era Screen. לפי בקשה אפשר לעבור ל-Atlantic Screen, Nova, Step Screen, Step Screen Melange או ללבד PET אפור בהיר. ב-max הלבד עשוי PET ממוחזר. צבע כהה בקיר הפנימי משנה את ההרגשה בתא קטן, ולכן שווה להחליט עליו יחד עם גודל התא.
משטח העבודה מגיע במלמין לבן, ובאופציה יש כ-40 צבעים, בין מלמין לפורניר. המסגרת של השולחן והספה היא לבנה או שחורה. כאן הגימור נוגע בידיים כל היום, לכן כדאי לחשוב גם על המגע ולא רק על הגוון. חשוב גם לראות איך המשטח יושב מול צבע הקיר הפנימי שנבחר בשלב הקודם.
בתוך התא אפשר להניח שטיח Interface Composure, בלמעלה מ-30 צבעים. הרצפה תופסת חלק גדול ממה שרואים דרך הזכוכית, במיוחד במידות הגדולות, ולכן היא משפיעה על המראה מבחוץ לא פחות מאשר על התחושה בפנים. שווה להשוות את הגוון לרצפה של המשרד שמסביב, ולהחליט אם התא ממשיך אותה או מנוגד לה בכוונה.
מי שמעדיף נקודת פתיחה מוכנה יכול להתחיל מאחת מארבע ערכות הצבע של Sedus: Smart Balance, Multi Creation, Soft Being או Urban Living. הערכה נותנת כיוון אחיד לחלקים שנבחרו עד עכשיו, ואז משנים רק את מה שלא מתאים. בסוף מסתכלים על כל הבחירות יחד ובודקים שהן עדיין מדברות באותה שפה.